**11/04/2021: 5 yıl sonra yazıyı güncelliyorum arkadaşlar. Salı gününe kadar tamamlamış olacağım. 100'den fazla bıçak eklenecektir. Gecikme için üzgünüm. Lütfen salı günü bir daha uğrayın.
İlginize teşekkür ederim.
En basit tanımıyla bıçak, kesme işlevini yerine getirmek maksatlı kullanılan; birkaç bölümden oluşan kesici-delici alettir. Ancak bizim için çok daha fazla şey ifade ediyor.
Metalürjik, fiziksel, üretim methodları ve kullanım alanı itibariyle özelleştirilmiş pek çok varyasyonu bulunur. Yakın zamanda bu konu başlıkları hakkında da yazacağım.
Bu bağlamda "En İyi Bıçak" tanımının oldukça hatalı bir tanım olduğunu ve ihtiyacınızına en iyi şekilde cevap veren bıçağın sizin için en iyisi olduğunu da yazımızın başında belirtmiş olalım.
Keza "En İyi Bıçak" veya "En İyi Çelik" diye bir şey olsa tüm bıçaklar tek bir çelikten, tek bir formda üretilirlerdi.
Bu yazıda bıçak türlerini ve özelliklerini inceleyeceğiz.
Grind/Ağız Türleri
Tang Türleri
Mutfak Bıçakları:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Japon Mutfak Bıçakları
Straight/Standart/Normal:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Drop Point:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Clip Point:
Spear Point:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Needle Point:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Spey Point:
Trailing Point:
Nessmuk:
Kukri:
Dao:
Japon Tanto:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Amerikan Tanto:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Talon:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Sheepfoot:
Wharncliffe:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Dagger/Hançer:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Hawkbill:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Leaf-Shaped:
Long Clip:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Turkish Clip:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Skinning:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Razor:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Maize:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Classic Bowie:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Modern Bowie:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Push Dagger:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Coping:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Pen Clip:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Pruning/Budama:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Stiletto:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Combat:
Throwing/Fırlatma:
Survival:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Karambit:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Machete/Pala:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Pala Çeşitleri
Scalpel/Neşter:
Bayonet/Kasatura/Süngü:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Trench:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Kama:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
İsveç Çakısı:
Açıklamalar çok yakında eklenecektir. Anlayışınız için teşekkür ederim.
knife
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder